Stay true to you
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Stay true to you

Vad är rätt, vad är fel och vem beslutar om detta?

Har du personer runt dig som stjäl din energi? Som ständigt säger åt dog vad du borde göra och framförallt höjer allt som dem anser att du gör fel – enligt deras åsikter? Dem finns där – vissa kanske du inte ens lägger märke till för den inverkan är så liten men effekten av den kommer i längden att bli så stor. Vi lever i en värld som förändras och speciellt i Sverige där vi levt väldigt ombonat väldigt länge ställs nu vardagen och insikten om framtiden lite på sin kant. Vi behöver se över väldigt många delar i vårt liv för att ha en möjlighet till det liv vi vill h ai framtiden. Det kommer att finnas dem som gör det, dem som vill men inte vågar och dem som vaggar in sig i en “det kommer att ordna sig” dröm….

 

Som en liten efterföljare till mitt inlägg om att “Höja din standard – för dig” så vill jag fortsätta att diskutera och ta upp vad våra val kommer att leda till i framtiden. Vad som bestämmer om det du gör just nu är rätt eller fel – om det du väljer att förändra till är rätt eller fel… ingen bestämmer något runt detta mer än dig. Tyvärr så är det väldigt få som kan inkludera sig själva i den lilla skara som faktiskt jobbar utan att påverkas av vad andra anser om dem.

 

-RÄTTA DIG I LEDET ELLER SKÄMS-

Synligt eller icke synligt – detta är något som ligger i luften och det påverkar dig idag – din första reaktion kommer garanterat att vara “absolut inte – jag gör vad jag vill”, men om du stannar lite, släpp defensiven och tanken om att jag vill degradera dig på något sätt. Öppna upp sinnet och våga granska dig själv och vad som påverkar dig från att göra det du vill göra… Jag kan börja så att du verkligen inser att jag vill lyfta dig och jag vill få dig att våga se utanför ramarna av din värld du lever i nu – jag vill få dig att drömma, bästa!

Allt handlar om dig. min vän och vad du vill få ut ur livet, vart ser du dig om 1, 5, 10, 15, 40 år? Hur vill du ha det då – på riktigt! Inte enligt något du tror att man ska ha. Ta denna dagen och fokusera på allt runt dig, dina vänner, din omgivning, dina kollegor, din familj, kvinnan bredvid dig på fiket… vad säger dem – på riktigt? – Hör dem – känn dem. Hur många % av dem du har runt dig är genuint lycklig? Har det liv dem vill ha? Hur många runt dig pratar om andra personer som tar tag i sina liv som personer som blir lurade, som lurar andra, som lever i en fantasivärld? Efter denna dag – reflektera över dig själv.

-MIN EGNA REFLEKTION AV MIG- 

Jag sa att jag skulle öppna mig – visa dig vägen och det kommer jag att göra. Jag vill att du verkligen tar dessa ord till dig för dem är nakna, dem är sanna och jag ger dem till dig.

När jag var 6 år – 86, året Argentina med eller utan hjälp av “Guds Hand” vann VM – var året jag ville börja spela fotboll. Vi bodde då i Södertälje och hade varit i Sverige ca 3 1/2 år. Det fanns inga lag för tjejer födda -80 så jag började att spela med killarna och sedan med tjejer som var 4-5 år äldre än mig. Jag kan inte minnas hur jag kände just då det jag minns som mest var hur stor planen var och hur roligt jag tyckte det var att spela fotboll… Mitt liv förvandlades snabbt till att bara handla om just fotboll, prestationen och uppmärksamheten jag fick. Vi flyttade senare till Vagnhärad och jag började spela där, fick vänner och hade mitt liv… i en turbulent uppväxt med en mamma och pappa som grälade väldigt ofta.

-92 skilde sig mina föräldrar… då förändrades väldigt mycket. Min pappa flyttade ut och jag fick ta pappas plats som mottagare för min mammas frustration över hennes liv – det är så jag ser det idag. Varför? Jo för att hon har alltid beskyllt allt på sin uppväxt, sin barndom och att hon anpassat sig till det som förväntades av henne. Idag tycker jag oerhört synd om henne. Jag minns så väl en av gångerna hon skrikit på mig och slitit mitt hår hur hon tittade på mig och sa

“- Karolina, vänta tills du själv får barn så ska du se att du kommer att agera likadant”

Den meningen var att komma att vara det banbrytande för mig – dem orden har ekat i mitt huvud sedan dess. Jag  och detta kanske låter hemskt – gjorde min mamma till mallen av vad jag aldrig skulle bli.

Så vad har min barndom att göra med mitt nu, mina aktiva val, vad som är rätt och fel? Sanningen är att det som jag lärt mig själv om mig själv är att alla val jag gjort fram tills 2016 var baserade på min barndom… hur jag behandlades, vad som sades till mig och så är det med alla oss – vissa har större bakgrunder andra mindre.

Jag valde att aktivt jobba med vissa delar men föll under för andra och det jag vill få fram är

Våga ifrågasätta vad du gör – i allt! 

Jag önskar att jag startat tidigare men idag har jag en annan syn – jag levde i en värld där jag skulle göra allt för att tillfredsställa mina föräldrar, min familj, min man, mina svärföräldrar och samhället men Karolina försvann.

Idag jobbar jag framförallt med en möjlighet som gör min framtid som jag vill ha den – verklig. Att kunna bo utomlands, att kunna på riktigt hjälpa individer att nå sina mål med sina liv men även med sin hälsa. Får jag många som säger det ena och det andra om mina val? Ja! Är det många som inte vill ge support av familj och vänner? Ja! Blir jag arg? Nej. Mycket handlar om okunskap och att inte våga se att det finns andra vägar till framgång & lycka. I slutändan vågade jag göra något som många inte vågar – förändring. Försöken att övertala mig från att göra den förändringen var dessutom otaliga… helt plötsligt hörde jag argument som “- du får göra det om…”, ” – Lovar att…. om du…”. Är det inte tragiskt? Hur vi tar saker för givet? Hur vi tar livet för givet? Vi har, så vitt vi vet, bara ett liv- varför inte leva ut…? Varför oroa sig om vad alla anser?

Min förändring är inte slut – har jag tagit det största steget? Ja. Har jag efterskalv att ta hand om? Ja – vilket är helt ok för jag är beredd, jag har bestämt mig och varje dag träffar jag på nya människor som vill ta samma steg. Det häftigaste av allt är att jag kan visa vägen men drivkraften, agerandet ligger hos dem – hos dig.

Kram

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons