Stay true to you
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Stay true to you

Höj din standard – för dig

 

Igår satt jag i telefon med en kvinna (senare refererad som X)  som sedan hon kom in i mitt liv inneburit så mycket. Vi har intre träffats så ofta, vi kan inte så mycket om varandra men hon ser mig – hon ser igenom mig – hon konfronterar mig och lyckas alltid trycka på rätt knappar. Samtalet igår – gav mig ett så starkt intryck av vad jag göra måste och självklart vad jag borde ha gjort för så länge sedan – dock kommer jag välja att lägga den ångern bakom mig och äntligen göra detta ordentligt. 

 

Min största motståndare i hela denna process är att jag alltid velat göra allt rätt – jag har försökt att göra det rätta utifrån moral ovh värderingar jag såg runt mig som inte fungerade. Val människor gjorde med en lam ursäkt som validerad anledning. I min värld har jag hela tiden strävat mot att vara den bästa person jag kan vara, mental träning, målsättning, en strävan efter att lyckas. Det som X så tydligt gjorde det klart för mig igår – genom mina egna ord – var att allt jag gjort, alla val jag gjort och däribland det liv jag sitter med idag har jag gjort för att tillfredsställa andra personer runt mig och offrat mig själv.

 

 

Jag kan inte minnas året men jag är nog runt en 10-12 år på bilden, en tjej som hade en talang med en boll på en plan. En tjej som tidigt hamnade i rampljuset baserat på saker hon gjorde som imponerade på andra, för andra. En tjej som utåt sett såg ut att ha det så bra men på insidan tampades hon med att vara en person som inte riktigt platsade in i normen över hur man skulle vara i den åldern, en tjej som på hemmaplan vart utsatt för mental och fysisk misshandel, en tjej som försökte att få dem hon brydde sig mest om att se vad som hände…. En tjej som vart lämnad att klara detta själv.

När jag tittar tillbaka  på denna tid, hur jag agerade, vad mina tankar var så blir jag mörkrädd men samtidigt så nyttigt att våga titta – våga erkänna. Inte bara för mig själv men framför allt för mina barn och att våga visa Dig att du kanske också har liknande saker att ta itu med. Att visa att det är aldrig värt att göra något för någon annan som krymper eller kompromissar dig.

Självklart inkluderar inte detta min relation till mina barn då jag anser att när man gör valet att skaffa barn att man väljer att alltid göra allt för en annan individ. 

 

-TRÄNING – RESULTAT – MIN RÄDDNING – 

Det enda genuina jag hade under den tiden var min talang inom idrott, jag la allt i att prestera på fotbollsplanen, i simbassängen och i danssalen. Jag spenderade min tid på gymet, i spåret och i simhallen – allt för att prestera på topp. Min tillflykt från kaoset runt mig vart träningen. Just då var det min räddning, det som gjorde att jag inte föll in i något mer destruktivt.

Dock så har just denna tid präglat mig så extremt mycket, en av anledningarna att jag går till mitt yttersta i alla lägen för att se till att mina barn aldrig hamnar där – frågar du min dotter, kanske hon nog anser att jag är alldeles för angelägen om att veta hur hon mår och vad hon tänker på. En tanke som många föräldrar måste börja tänka mer på – ditt barn påverkas av allt du gör – ALLT – och kommer att prägla henne/honom för resten av dess liv.

Idag tittar jag tillbaka på denna tiden och undrar vad som hade hänt om jag hittat någon som X då – någon som såg mig, såg igenom mig och konfronterade mig – vem hade jag varit idag? Detta är ju självklart inte en fråga som jag kan få svar på men jag kan dra nytta av allt jag gått igenom och ta fram den personen idag.

-MÅLSÄTTNING UTAN INSIKT- 

 

En stor trend idag är att prata målsättning – vikten av att ha ett mål att jobba efter för att nå framgång i livet, relationen och karriären men vad händer om du sätter mål baserat på andra individer eller baserat på en verklighet manipulerad av ditt förflutna som i längden hindrar dig från at bli lycklig utan att målen bara drar ner dig i en nedåtgående spiral?

Jag älskar mål – jag ser det som essentiellt för att utvecklas som person och att när du är i linje med vad du vill kunna nå framgång med allt du vill ha i livet.

Jag har flytt och jag är övertygad om att du flyr – flyr från dig själv in i något du tror är din verklighet. Vet du vad jag satt och sa högt igår? X frågade mig om hur jag ser mig själv… Vad som i min värld gjort att jag aldrig värdesatt mig själv, att jag flytt in i ett alter ego i alla dessa år…

 

-“JAG ÄR INGET ANNAT ÄN EN ACCESSOAR” –

Jag har alltid känt mig som en accessoar, ett väsen skapat för att få andra att må bra men att aldrig riktigt betyda något för någon. Jag har befunnit mig i underminerade relationer i hela mitt liv – alla olika men med samma röda tråd. Jag har gömt mig bakom min elitsatsande person – hon som lyckas, hon som det står om i tidningarna, hon som lyckas med allt hon tar tag i – men hon därinne har försvunnit.

Jag vet och jag har fått det sagt till mig av fler än X att jag skapar allt detta själv – att jag drar mig in i situationer där jag får vara till nytta, visa mig duktig och ställa upp… för att sedan känna mig ensammast i världen. Jag har hört det, reflekterat sagt att jag ska ändra detta och sedan hamnat där igen – detta är alltså 2017 års mission – att finna mig själv och att genuint mot mig själv sätta mig först. Bara att skriva det sätter igång tankar som “hur ska jag…. ” “men hu kan jag då…..” det skrämmer mig. Sanningen är inte att jag ska ändra allt men jag måste hitta sätt att värdera situationer, personer och hur jag låter mig påverkas.

Nyårsafton 2016 var första steget, där vaknade jag – lovade mig själv att jag inte skulle ha negativitet i mitt liv, utesluta personer som jag kände drog ner mig i den spiral jag så länge levt i, omge mig med personer som jag kunde ge energi till och som gav tillbaka. 2016 var ett år (jag skrivit om innan) som öppnade upp många sår, många verkligheter som jag indag står och frontar.

2018 är året jag med hjälp av X och en annan kvinna som jag kommer berätta om senare =) & mig själv ska ta fram mitt sanna jag, göra mig till den tjej jag alltid sett mig som men som jag aldrig låtit vara så grym som hon kan vara så att jag med mina barn och min själsfrände kan starta upp något som är så magiskt som jag alltid drömt om.

Som du säkert förstår så finns det många perspektiv på detta och min plan är att jag ska återkoppla dessa till olika inlägg baserat på händelser i processen som jag hoppas kunna ge dig insikt i och kanske något som du kan, på något plan, relatera till.

Jag vill bara ge dig detta;

-HÖJ DIN EGEN STANDARD-

Du är värd det och ingen annan än Du kan skapa det Du vill ha i livet!

“VI FÅR INTE DET VI VILL HA UTAN DET VI MÅSTE HA”

 

Annons

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons