Älskar du att hänga i köket? Preparera, undersöka, experimentera och skapa nya kombinationer som både är nyttiga, goda och uppskattat av barnen… Är det du?
Själv är jag det – jag vill hitta nyheter och pröva mig fram. Ibland går det åt skogen och i flesra fall blir det succé!
Kvällens middag vart sådan… Sugen på pasta men vill inte äta pasta då jag får så ont i magen. För mig är bönpastan en grym räddning! Nu har dessutom Risenta kommit med bönpasta i makaronform som efterliknar konsistensen i “riktig” pasta.
Ikväll gjorde jag en pasta på kikärtor med en egengjord sås på grillade paprikor, soltorkade tomater, vitlök, basilika & oatly matlagningsgrädde.
Så här enkelt är det:
2 röda paprikor
1 liten burk med soltorkade tomater
1 paket oatly matlagningsgrädde
2 – 4 vitlöksklyftor
1 knippe färsk basilika
1 paket Risenta kikärtsfusili
1 paket edamamebönor
Glutenfritt bröd
Olivolja
Så här gör vi:
– Skär paprikorna i stora klyftor strö salt och lite olivolja på och grilla på hög värme i ugnen tills dem börjar mjukna
– ta bort skalet på paprikorna och lägg dem i en stekpanna ihop med 2 vitlöksklyftor, tomater, basilika och grädde. Låt kokos ihop, mixa med stavmixer smaksätt med salt och peppar
– under tiden koka upp pastan och edamamebönorna
– smörj in brödet med lite olivolja och pressa vitlök över med salt och peppar. In och grilla i ugnen på hög värme tills dem fått färg
Blanda ihop såsen med pastan och servera
Så gott och härligt att äta utan att få ont i magen