Stay true to you
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Stay true to you

DET MAGISKA I ÖKAD SJÄLVKÄNSLA

c46a70bd07b27ea555e0f260e3d4181e

 

Din självkänsla är så oerhört mycket viktigare än du någonsin kommer att förstå – tills den dagen du tar tag i dig själv och tar detta på allvar. Jag vet eftersom jag har haft ett halvår av magi. Det började en aningen tufft men just nu i denna sekund så är jag i en fas där saker börjar att falla på plats. Vill du veta hur? 

 

Jag sitter just nu på min första resa med MTR Express till Göteborg! Jag ska ner för att både se min dotter spela Gothia men även swischa förbi Halmstad i personlig utveckling, underbart umgänge, inspiration och skapa den bästa förutsättningen för framtiden. Mycket tankar av glädje och tacksamhet fyller mig just nu. Det har varit en lång väg men jag njuter till fullo just nu – av allt som sker runt mig och hur beslut jag tagit fått mig att växa.

När det gäller att min självkänsla och hur jag har hamnat där jag är idag så kommer jag att behöva leda in dig i olika spår på vägen… troligtvis kommer det bli en liten följetång i detta – något som kanske kan ge dig en motivation att ta tag i något som du har runt dig. Jag hoppas kunna ge dig så bra råd jag kan utefter mina egna erfarenheter.

– ACCEPTERA DITT FÖRFLUTNA –

Att gå runt och tycka synd om oss själva är inget som kommer att ta oss framåt. Jag kommer att att vara oerhört självkritisk i detta för att du ska se hur jag ledde mig själv i ett destruktivt beteende. Jag har alltid – så länge jag kan minnas  -alltid haft någon eller något att skylla på att saker inte har gått min väg. Tidigt så var jag väldigt målmedveten och jag jobbade hårt med att utveckla mig själv – jag gjorde det inte helhjärtat. Jag tog inte tag i de basala problemen – min självkänsla.

-LÄRDE MIG AV EN STOR MAN-

Varje dag lär vi oss något nytt! En klyscha? för många kanske men om du öppnar upp dina sinnen så kommer du se att du i många fall varje dag hittar något nytt du lärt dig. För mig har denna resa dem senaste månaderna satt många byggstenar på rätt plats och jag kan garantera att resan är långt från över. Just detta med att skuldbelägga situationer & personer är något jag fick mig en rejäl tankeställare om igår. Jag har otaliga gånger fått frågan om jag någonsin skulle ha agerat annorlunda och haft situationer/upplevelser ogjorda. Alla gånger har jag svarat nej då jag tror på att allt händer av en anledning – samtidigt som jag tycker att det är hemskt att jag genomgått mycket som ingen borde uppleva. Jag har haft en ångest laddad skuldresa mot allt från min mamma, syster, vänner, ex etc… Denna känsla har omedvetet blivit ett hinder för mig – jag har jobbat på det men inte aktivt eller på rätt sätt – det började igår!

Igår låg jag ihop med en annan stor man i en soffa och tittade på Anthony Robbins nysläppta dokumentär på Netflix “I’m not your guru” – wow. Så mycket som föll på plats för mig speciellt gällande det ovannämnda. Han säger där att vi ska tacka dem som utsatt oss för det vi gått igenom – utan dem skulle vi inte vara här idag. Han relaterar mycket till sin mamma som behandlade honom väldigt illa. Hans ord – som du behöver uppleva själv för att känna tyngden i det han förmedlar – kombinerat med att jag för några månader sedan insåg att jag själv styrt – med min tankekraft och dåliga självkänsla – in mig på alla spår som lett till negativitet.

 

-TACKAR MAMMA & PAPPA –

Det kom fram till mig att så mycket som jag haft i min uppväxt sammankopplats i ett mönster av beteenden som ledde mig till en stark resa av lärdom. Mina föräldrar är bra människor och jag vet att dem alltid haft mitt och min systers välbefinnande i första rummet. Dock har dem som så många andra tagit den upplärda rytmen av liv för givet från sin uppväxt och omedvetet lett sig själva in i en skuldbelastande roll – framför allt min mor.

Min mamma är född och uppvuxen i Argentina med strikta föräldrar som uppfostrade henne galet hårt – självklart med kärlek men hon föddes upp med en moral att “förälder bestämmer och har rätt även när de har fel”. Detta tog hon in i uppfostran av mig. Jag redan som ung ar väldigt målmedveten och hade oerhört svårt att passa in i den typen av uppfostran och gjorde därför en kraftfull revolt – något min mamma inte klarade av. Inte på grund av brist på kärlek men på grund av brist i självkänsla. Detta ledde till ett destruktivt beteende och behandlande av mig – det gick så långt att jag bröt kontakten med henne samt lade grunden till ett långvarigt destruktivt beteende från min sida.

I kombination med att jag blev en tjej med oerhörd dålig självkänsla och tro på mig själv så var detta inget som människor såg då jag blev en mästare på att dölja det – ett beteende jag fick av min pappa. Min pappa som i alla lägen ställt upp för mig och som har gett mig ett j-vlar anamma att jag ska vara bäst. “Ställ Karro i en öken utan vatten och mat och hon klarar sig”. Detta är ett av citaten min pappa alltid haft om mig.

Hur detta ledde till en framtid av destruktivt beteende kommer jag att komma in å längre fram i denna resa… men hade mina föräldrar inte varit dem som dem är så hade jag inte stått här idag som den jag är – det tog 36 år men bättre sent än aldrig och nu har jag verktygen att ta mig vidare…

-HÄNG MED-

Hoppas att du vill följa med mig – jag vill kunna inspirera dig oavsett ålder att ta tag i den du är – på riktigt. Personlig utveckling kommer att ligga som min morgongåva till dig – så från idag kommer ett inlägg varje morgon. Tillsammans tar vi oss framåt =) Låter det ok?

Tills imorgon vill jag att du gör en tillbakablick i ditt förflutna och identifierar dina händelser som kan vara betydande i din utveckling mot livsval du gjort – positiva som negativa. Sen funderar du och visualiserar du din framtid där du vill vara om 1, 3 & 5 år. Lycka till fina. <3

-STOR KRAM –

13819686_10154169969520923_669281453_n 13820547_10154169969595923_115051954_n 13823452_10154169969580923_1619791999_n

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons