Stay true to you
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Stay true to you

QUIET THE MIND

… and your soul will speak. Vilket oväsen skapar våra tankar? Sätter dem enbart krokben för oss eller är det en balans vi behöver hitta till? Hur många där ute i samhället driver sig själva till vansinne genom att låta tankarna styra vad som stämmer istället för att ta reda på det? Sociala medier skapar en stor impact på alla generationer unga som äldre i hur vi anser att vi ska agera, se ut eller tänka för att passa in vilket för mig blir så skevt när jag tittar utifrån och in men när jag står i min bubbla inser jag ju att jag är där med…

 

Under denna morgon bara – men självklart ser jag detta varje dag – har jag på sociala medier sett så många som tydligt, öppet eller maskerat, visar att det har det jobbigt med psykisk ohälsa. Psykisk ohälsa är det dessutom så många som associerar med att man är galen, onormal eller som något fult vilket jag anser ger det en ännu större eloge till dem som faktiskt vågar säga att dem har dessa problem. I dagens samhälle – dit vi drivit oss själva – är psykisk ohälsa inget som anses ovanligt längre och det är något som vi borde våga prata mer om. Jag tror att den psykiska ohälsa som pågår handlar mycket om att vi umgås mindre utan vi antar vad folk tycker om oss, vi drar förutfattade tankar om vad och hur folk agerar på sociala medier och hur vi passar in i den ekvationen.

 

Är vi så oerhört kontrollerade av vad andra tycker och behovet av att bli sedd, erkänd offentligt att vi drar ner oss själva i ett mörkt hål av självdestruktion.

 

Vår magiska hjärna är ett organ som vi redan vet inte utnyttjas till fullo, att vår kapacitet som människor inte använda hela vägen – dock skapar vi enormt fantastiska ting runt om i världen – stora som små – i stora sammanhang men även i vår vardag. Däremot så kanske det hade varit bra att ha en “pausknapp”, en möjlighet att när vi märker att våra tankar svävar iväg och lägger onödiga krokben på oss, bara få stänga av.

I mitt inlägg igår  pratade jag om mina egna livsstilsförändringar som resulterat i många saker jag kanske kunde ha undvikit eller i alla fall fått en mindre skada av om jag kontrollerat eller haft någon som hjälpte mig igenom att sortera mina tankar. Varje dag behöver jag till exempel vara väldigt konsekvent med att tänka positivt, hålla mina tankar i banor som gör att jag inte hoppar ner i det där mörka hålet.

 

Vi alla kanske skulle behöva en terapeut som vi fick träffa 1 gång per månad för att hjälpa oss att hålla isär vad som är verklighet och vad som är våra tankar som springer iväg.

 

För mig och garanterat för många andra därute är det kanske lite extra svårt – dem som har tuffa och mörka bagage som kommer och knackar på dörren titt som tätt. Tankarna kommer som en tsunamivåg i högsta hastighet och även om man ser den komma så står man med fötterna nedgrävda i sanden och väntar på att den ska träffa. Jag jobbar dagligen med att boosta mig själv för att ha modet att ta upp fötterna och springa när larmet om vågen kommer – jag har även insett att jag kommer att behöva ha min egna mentala coach för att mitt liv, min vardag, min business är för beroende av att ha mig på topp och jag orkar helt enkelt inte att vara “Superwoman” längre och hantera allt. Precis som man i företag ger uppdraget till den som har mest kompetens så kommer jag att lägga detta i händerna på en kvinna som är magisk – något jag kommer att ta upp under processen.

Något som vi alla borde vakna varje dag och säga till oss själva! Något jag kommer att börja med från och med idag – konsekvent. Glöm aldrig hur grym du är, påminn dig när tankarna tar över om att det är bara tankar – hitta din egna pausknapp – kanske att du har ett inspirationsklipp, en låt, en bild vad som helst som får dig att gå ur den loopen av dålig energi. Det är inte ditt fel att dem kommer – men du kan erkänna för dig själv att dem kommer och göra allt i din makt för att få dem att försvinna.

Jag ger dig en video jag lyssnar på ofta – du kanske tycker att det är jobbigt, att det känns töntigt och vet du vad  – det är OK. Men jag utmanar dig att lägga dig ner, blunda & lyssna – jag lovar att har du som så många runt om dig destruktiva tankar så kommer tårarna rinna ner för dina kinder för du inser att du är värd så mycket mer.

 

 

 

 

 

Gå ut och ha en grym dag 

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons