Stay true to you
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Stay true to you

MOBILLÖS I ETT MOBILSTYRT SAMHÄLLE

Undrar om dem som tog fram mobiltelefonen någonsin kunde ana vilken inverkan den skulle komma att ha på världens invånare? Om dem förstod vidden av makt teknologin skulle komma att innefatta? Än så länge finns det ännu sätt att klara sig men det börjar att bli svårt och/eller tidskrävande att röra sig i samhället utan att ha den idag “lilla mojäng” som i sitt ursprung var en tung och dyr gigantisk låda… 

 

Jag är inte emot mobilen och smidigheten som kommer med den – tvärtom jag njuter av fördelarna jag har i min mobil – tills…något går fel. Dem gångerna något händer så minns man inga lösenord, man har glömt att installera alla backup program som ska hjälpa dig att erhålla all din info från telefonen med mera. Det slår aldrig fel.

 

        RÅNFÖRSÖK

I måndags var jag på väg till en “fitting” på söder inför en reklamfilminspelning . Jag hade suttit på ett fik på söder och jobbat när jag sedan enbart skulle runt hörnet för att komma till produktionsbolaget då det som man inte vill ska hända – hände. Jag gick i min egna lilla värld med mobilen i min vänstra hand när jag helt plötsligt känner hur någon kommer bakom mig och försöker ta telefonen ur min hand. Mobilen åker i backen, jag vänder mig om mot mannen som försökt sig på detta – ser att han inte är ensam men jag inser hur ensam jag är – I N G E N runt om reagerade för att hjälpa mig. Jag gav honom en blick ingen vill ha från mig, skrek åt honom att försvinna – tog upp telefonen och tog mig vidare. Tar upp telefonen och ser att – självklart – skärmen är trasig och den flimrar.

 

WALL*E 

Minns du i filmen Wall*e  -alla människor som förlamats uppe i rymden på grund av att dem inte aktiverats på så länge? Så kände jag mig – en person som alltid memorerat telefonnummer – kunde inte komma ihåg det till min sambo för att ringa och berätta vad som hänt och att jag var utom kommunikation. Som tur var hade jag även datorn med mig och kunde koppla upp mig för att meddela. Jag kanske är ensam i denna svagheten av att ha drabbats av latheten att minnas nummer då allt är i mobilen men jag fick mig ett uppvaknande

REALITY CHECK 

Sen startade veckan från h-vete – att leva mobillös i en mobilstyrd värld. Alla saker som innan var bekväma, enkla & frigörande blev nu till en belastning. Jag har inte kunnat göra någonting. Jag har velat fram och tillbaka dessutom i lagandet av min telefon då jag alldeles snart ska få en ny samt att min agenda var fullproppad.

Jag är livrädd att bli utsatt för kortbedrägeri så mina pengar ligger på ett separat konto som jag sedan för över till de kontona vars tjänster jag vill utöva sig swisch eller kort. Utan min mobil kom jag varken åt mobilbanken, swisch eller min bank via datorn- låst! Även med kontanter på mig var jag ändå låst då vi börjat närma oss ett kontantlöst samhälle vilket jag tycker är skrämmande. 

Jag har fått det förklarat att mycket handlar om att minska dem svarta pengarna och kriminaliteten men som i så många andra fall så när det kommer till kritan är det vi anständiga, laglydiga medborgare som hamnar i situationer som blir omständliga och trust me – de kriminella kommer att hitta sin väg runt detta. 

Handlar inte hela denna cirkus runt det “kontantfria samhället” att myndigheterna vill ha större kontroll på oss? Jag är ingen politiker och jag orkar inte ens ge mig in i politiska diskussioner men vore det inte bättre att hitta vägar att skydda de utsatta, att göra livet bättre för våra äldre mm? Tänker inte bli långrandig i detta men någon kanske är med på samma lina? 

Så utöver dessa problem så hamnade jag i tumultet av att inte kunna kommunicera med vänner & familj när jag ville. 

Jag var inte lika snabb att svara på business då jag jobbar främst från min mobil. 

Kunde inte boka en Uber hem efter ett event 

Mycket saker som kanske är i landsproblem men ändå problem vi hamnar i – situationer vi skapar samt rutiner vi ändrar utan att tänka på hur vi gör när det inte fungerar. 

Så om någon imorgon kom och förbjöd mobilen- vad skulle du göra då?

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons