Stay true to you
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Stay true to you

3 VÄGAR TILL FÖRÄNDRING

 

“In life you have 3 solutions to every problem – Accept – Change or Leave”

Detta citat är något som blivit allt mer tydligt för mig både i mitt egna liv men även i mitt sätt att coacha andra. Jag ser så många individer runt om mig som är vana med det liv dem lever att dem inte vågar tänka “Tänk om?” Innerst inne går dem runt med ånger & rädsla som i slutändan skapar bitterhet och som i sin tur skapar ilska och hat mot andra som tillslut kommer att skapa att de blir uteslutna för att deras energi vill ingen ha runt sig. Hårda ord? Ja! Men dem är sanna.

“I livet finns 3 lösningar på alla problem – Acceptens – Förändring eller Uteslutande” 

Om du har ett problem eller något om du är missnöjd med ställ dig frågan: 1. Kan jag acceptera denna verklighet jag lever med som stör mig? Är svaret “Nej” Ställ dig frågan: 2. Finns det något jag kan göra för att förändra detta? Är svaret “Ja” – utför förändringen och utvärdera svaret. Är svaret “Nej” – Uteslut det – lämna det utanför ditt liv.

The 3 C’s in life – Choice – Chance & Change 

När du väl bestämt dig för en förändring så kommer den inte att komma gratis eller av sig själv. Du behöver agera. Det börjar med dig – Du ska göra ett Val (Choice) att våga ta en Chans (Chance) annars kommer ditt live aldrig att Förändras (Change) 

När du sedan har tagit beslutet att ta en chans – en möjlighet att skapa förändring – då kommer jobbet – ja – du måste jobba – med dig själv, med den möjligheten du valt till förändring för en sak är sann – inget serveras på ett silverfat. I N G E T. Oavsett om du ordagrant är född med en silversked i munnen och aldrig behöver jobba eller anstränga dig i livet så kommer ditt jobb att vara att finna dig själv, att bygga ditt liv baserat på dina drömmar och mål inte på dess personers visioner som stoppade silverskeden i munnen på dig.

Vi A L L A har ett ansvar mot oss själva att skapa de förändringen vi vill ha för att bli dem vi vill vara och leva det liv vi vill leva.

E NKELT? 

Oh no – tyvärr – sen självklart baserat på vilken sits du sitter i så kan stormen variera men den kommer så förbered dig <3 När jag valde att lämna ett förhållande som sedan resulterade i att jag fick leva 8 år i skyddad identitet så var själva beslutet i jämförelse med stormen som kom efter inte alls stort. Men jag tog det och jag kunde nog aldrig riktigt ha förberett mig för den storm som skulle komma om jag ordagrant inte haft någon vid min sida som förberedde mig på:

  • Flykt
  • Vänner som svek
  • Samhället som svek
  • Ensamhet
  • Utfrysningen
  • Skamen
  • Korrupta poliser
  • Att min dotter insåg att mamma blev misshandlad
  • med mera med mera…

Idag har jag gått igenom ett gäng stormar… jag kan garantera dig att dem är nu slut – jag håller visserligen på att ta mig ur den sista fortfarande och det kommer nog att bli en lång process men jag har lärt mig min läxa.

Om du inte vaknar upp och rannsakar dig själv, på riktigt tar tag i dig själv så kommer du – precis som jag att falla ner i samma grop om och om igen. Även om du läser detta, även om jag skulle hålla dig i handen kanske du ändå skulle göra det – för att vi hamnar där alla av en anledning – att L Ä R A   O S S. Önskar jag hade lärt mig många saker snabbare men vi har alla en roll i vårt egna liv och vår egna utveckling.

Jag vill skicka med dig detta: 

Du klarar precis vad du vill.

Du kan göra precis vad du vill.

Du får bo precis vart du vill.

Det finns inga måsten i livet som inte du bestämmer ska finnas där.

Tro mig – jag vet – jag älskar idag mitt liv på ett sätt jag aldrig erfarit innan – simmar jag i en förmögenhet? Nej. Har jag stora problem som jag än idag handskas med? Ja. Vet du vad skillnaden är?

Jag gör det som gör mig L Y C K L I G –  jag gör något som jag T R O R på och jag har en möjlighet att H J Ä L P A  andra som satt fast som jag gjorde.

Alla dessa faktorer ger mig styrka att ta mig igenom dem få pusselbitarna som fattas tills jag är exakt där jag förtjänar att vara.

xoxo

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons