Stay true to you
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Stay true to you

Cook along – bästa tipset för en annorlunda middagsbjudning

Fredagen är här – hur många av er hoppar av glädje efter den efterlängtade helgen? Har du bokat hela helgen med massor av aktiviteter eller väljer du att bara ta dagen som den kommer? Alla är vi ju olika och vi alla prioriterar det som är viktigast för oss. Det jag märker när jag lyssnar på småsnacket runtomkring mig samt när jag pratar med personer i min omgivning så är stressen där ändå – även om det är ledigt – det är helg….

 

 

Behovet av att skapa stress är nog större hos många än viljan av att njuta av livet. Ja det är självklart att vi vill hinna med så mycket som möjligt under dagarna och speciellt när vi är lediga men en fråga – om det skapar stress hos dig som slutar med att du i slutändan inte njuter – är det värt det? Kan du inte välja att lägga fokus på en sak eller kanske 2?

Jag blev så chockad nyligen då jag i dialog med 3 oberoende par hamnade i samma slutsats – att man hellre väljer att inte göra något då man inte orkar: engagera sig i att bjuda hem folk, laga middag eller vad det nu kan komma att handla om. Stressen i vardagen tar över viljan om att leva livet.

 

-ETT TIPS-

För inte vill du låta vardagen ta över? Visst vill du hitta tillbaka till den där roliga tjejen/killen men livsglädje och spontanitet? Det handlar inte om ålder, att tider förändras eller någon annan tråkig ursäkt du kan komma upp med – det handlar om valen du gör.

Men för att göra en kombo – ha roligt – något nytt och en tillställning som både kommer att ta tillbaka energi, skapa motivation och boosta kreativiteten samt att inte behöva planera så mycket så ska du få ett tips av mig,

För en vecka sedan var jag på en “cookalong” hostad av Fredrik Jonsson i samverkan med Mathem.se och wow så roligt vi hade och vilken energi Fredrik av oss. Nu var denna kväll av en samling av konstellationer av olika grupper av personer som inte kände varandra innan denna kväll men själva konceptet var magiskt!

Du bjuder hem dem personer du vill ha till middag och i samråd med Fredrik så tar han hand om allt det där “jobbiga” med att förbereda en middag – sedan får ni vara med och tillsammans laga middagen med inspiration och pepp från Fredrik.

Jag själv som älskar att laga mat men är självlärd och sällan jobbar med recept så var detta superkul och jag vill verkligen lyfta fram Fredrik som med sin proffsighet höll samman kvällen på ett utomordentligt sätt med tanke på att vi var ca 30 personer på plats.

Denna kväll var vi indelade i lag som ansvarade för olika delar i den Spanien inspirerade menyn som kvällen erbjöd. För att inte skapa kaos i köket hade man anordnat en tequila provning vilket jag uppskattade då jag råkar gilla tequila.

Vill du boka Fredrik för en oförglömlig kväll för dig och dina vänner och/eller familj så kontaktar du honom via denna länk Fredrik Master När du tar kontakt så hälsa från mig.

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons