Stay true to you
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Stay true to you

Du omger dig varje dag med förrädare

Du vet att jag jobbar med människor – på många plan.

Vi pratar hälsa, skönhet, livet, förändring, business – livet!

Något som jag får väldigt ofta – troligtvis på grund av att jag är väldigt öppen om vad jag gått igenom är personer som vill ha råd. Tyvärr så i mina ögon vill dem inte ha råd utan dem vill att jag ska bekräfta deras smärta och ge dem ett ok på att fortsätta samma väg. Kommer aldrig att ske, min vän – för jag vet att det går att ta sig upp, jag vet att när det är som mörkast har du den största styrkan att ta dig upp men det måste vara Du som gör det – Ingen annan.

Det är en limbosituation – att vara på väg neråt… oftast när allt faller samman är det så lätt att kasta in handduken och ge upp till allt runtomkring och säga “What the fuck”. Det är så många som gör det – jag kan nog nästan med handen på hjärtat säga att alla har hamnat där. Jag har själv varit där 3 gånger!! Det som skiljer dem som lyckas att ta sig ur det och dem som alltid lever kvar i martyrland – för det är vad detta är – är insiktviljalivsglädje.

I dagens samhälle är det inte lätt att säga till en person att dem ska skärpa till sig – för vi har blivit inbäddade i allt från hur enkelt vi kan använda depressioner som ursäkt till att bli totalt livsförlamade. Istället för att ge individer coachning om hur man vänder ett tillstånd så skrivs man in som sjukskriven med antidepressiva som resulterar att dessa individer hamnar i en mörkare spiral med en ursäkt att aldrig lyfta sig.

-DET FINNS ALLTID ETT VARFÖR- 

Jag har hela mitt liv levt runt personer som sett mig som stark, framgångsrik och driven. Dessa saker stämmer. Jag har lyckats med det mesta jag tar mig an, jag är driven och jag är stark men jag är även människa.

Ibland kan det vara svårt att se, även när jag öppnar mig och på djupet förklarar för personer allt jag gått igenom – därför gör jag sällan det idag, det går inte att greppa. Det har varit lättare för personer att ta avstånd från mig och jag har låtit dem – när jag befann mig där nere. Idag gör jag inte det. Jag frågar, jag utmanar.

När jag pratar med personer som inte vill ta sig upp, som använder sätter sig i ett gisslandrama på grund av vad dem nu går igenom så har dem svårt att lyssna på mig när jag försöker att hjälpa dem upp. Jag får oftast kommentarer som,

“- hur skulle du kunna ha en aning om hur svårt livet kan var….”

“- du är ju uppvuxen med silversked i munnen du kan aldrig inse hur jobbigt livet kan vara…”

Detta är inte illvilja från dessa personer – det är ytterligare en ursäkt och jag förstår dem. Jag har varit där. Dem få som faktiskt lyssnar, som jag märker att det finns en gnista att ta sig upp – dem ger jag en bit av mitt förflutna, jag visar dem vad jag gått igenom, vad jag kände, hur jag agerade och framför allt vad som fick mig att ta mig upp. Mitt Varför! Innan mödraskap – min ännu ej helt förstörda självkänsla – efter så klart mina barn.

Dina förrädare är dina egna tankar – dina tvivel på dig själv – dem äter upp dig om du inte konfronterar dem och agerar! Du vet dem där tecknade filmerna som har en liten ängel på ena axeln och en ängel på den andra? Well så har du det inom dig – inte om du ska agera gott eller ont mot din omgivning men inom dig själv har du dina tvivel som sätter din vilja, dina drömmar och din glädje i spel. Dina tvivel får dig att tveka och att frukta försöken att nå det du vill ha.

-DU KAN FÅ ALLLT DU VILL- 

Tror du mig? Skrattar du åt mig? Eller tändes det en gnista i dig baserat på den ovanstående meningen? För du kan få vad du vill – men det kommer inte vara baserat på någon annan än dig. Dina val, dina ageranden och din strävan mot förändring. Jag hjälper dig gärna men då ska du veta att dina ursäkter och undanflykter inte kommer att väga tungt hos mig.

Jag ville ge dig detta – en tankeställare om att våga, om att vilja och om att inte låta mörkret hålla dig nere. Oavsett vad det är, otrohet, obesvarad kärlek, misshandel, ekonomi, kostproblem, sjukdom  – vad det än är så är du starkare – tro mig!

och glöm aldrig att ur dem tuffaste stormarna kommer det ut dem starkaste & skickligaste seglarna!

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons