Stay true to you
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Stay true to you

Vad är påverkar din mottaglighet till stress? 


Framförallt hur agerar du runt situationer som utlöser stress även om du inte inser det, situationer som ger dig ett negativt flöde och påverkan i din kropp – i ditt sinne? 

  

Hösten 2014 vart jag inlagd flertalet gånger på sjukhus på grund av att läkare trodde jag hade fått allt från hjärnblödningar till proppar i lungorna. Jag minns så tydligt min dotter som då var 11 skulle fylla 13 säga;

“mamma! Vad händer du är ju aldrig sjuk?!”

Jag minns hur jag sa åt henne att inte oroa sig – att det säkert fanns en bra anledning…! Jag minns hur jag satt hos min otroligt duktiga och omtänksamma allmänläkare på vår vårdcentral och frågade;

“Har jag fått cancer?”

Så var,tack till högre makter, inte fallet däremot var det en anledning jag vid det tillfället i Oktober 2014 hade svårt att koppla till – stress. 

Under 2 år framåt fick jag lära mig en viktig läxa och insikt som jag för alltid kommer att ta med mig.

                        -LYSSNA PÅ MIG- 
Du kanske är där jag var då –“äh det där med stress biter inte på mig jag älskar tempo och att ha många bollar i luften”. 

Jag älskar fortfarande tempo, att få agera, att få göra många saker – MEN – en ändring har jag gjort. Jag har lärt mig insikten att se vart jag är i mitt liv – hur påverkade mina 3 livsbägare är. 
            -LIVSBÄGARNA PÅVERKAR ALLT-


Vi har alla 3 bägare som påverkar oss och vår mottaglighet för stress-  Familj, Jobb &Vänner. Är alla bägare positivt laddade, så är du mer tålig. Börjar dem bli negativt laddade så blir du mer angripbar. 

2014 blev jag:

  •  utsatt för kränkningar på jobbet samtidigt som trycket var hårt
  • Första året jag lagt ner mitt livs passion- fotbollen och stod ensam och exkluderade mig själv från hela min vänskapskrets för jag ville inte se fotboll
  • Mitt äktenskap var extremt dåligt

Ser du mönstret? 

Idag när jag insett vilken effekt dessa faktorer faktiskt har så kan jag välja, baserat på vad som händer runt om mig, hur mycket jag tar på mig och hur jag ska agera i olika situationer. 

Fundera på hur du agerar, hur ser dina bägare ut idag? Du kanske i dagsläget inte kan påverka dem men du kan påverka hur du relaterar till dem. 
Kram

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons