Stay true to you
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Stay true to you

POSITIV & NEGATIV FÖRÄNDRING

change

 

Håller du med mig? All förändring behöver ge dig någon form av obekväm känsla då du ska göra just en förändring – eller hur? Hur skapar vi en förändring? Kan en förändring vara positiv eller negativ? Hur hittar vi motivationen till att just göra en förändring och vad triggar denna vilja? 

 

Jag ser hela tiden personer runt mig samt mig själv som alla på något sätt befinner sig i en ständig förändring – vissa märker den inte då den är omedveten och andra är fullt medvetna om vart deras förändring kommer att leda dem. Skillnaden kan vara ganska drastisk då jag skulle säga att den omedvetna förändringen till största delen är i en negativ form – en typ av försummelse mot sig själv eller sin omgivning . Självklart är det inte skrivet i sten men något jag uppmärksammat.

 

– NEGATIV FÖRÄNDRING –

Har du någon gång stött på en person som är så uppe i deras egna värld att dem börjar försumma sin egna hälsa, sin omgivning eller sina långsiktiga mål för att nå en kortsiktig framgång? Eller har du kanske sett en person som förtryckt sina bekymmer till alkohol eller mat? Detta för mig är en omedveten förändring med en negativ klang. Den behöver inte kännas negativ men när människan tillslut förhoppningsvis vaknar så har man antingen blivit sjuk, tappat sin vänskapskrets eller andra effekter av sitt beteende.

– EGEN ERFARENHET –

Jag har själv varit där – herrejösses om jag varit där och i så många fall som jag kan snabbt stapla åt dig för att du ska få en inblick i att – ja vi alla hamnar där och ja vi kan ta oss ur men det krävs agerande och vilja.

  1. Lagt all min tid i träning för att få bort känslan av att vara ensam
  2. Levt i ätstörningar för att dämpa smärtor runt om mig
  3. Sökt mig till destruktiva relationer på grund av att jag aldrig hanterat min uppväxt
  4. Försökt att degradera mig själv och ändra den person jag är för att passa in.

Finns garanterat många fler men jag tror att du förstår vinkeln jag vill åt. Hur ser dina negativa förändringar ut? Utmana dig själv att identifiera dem -för det kommer att leda till positivt laddade förändringar och det är dem som oftast svider. Att gå ner i ett beteende som sakta men säkert leder in dig i en falsk trygghet är inte smärtsamt men att vakna och att göra det som krävs för att ta sig ur det är tufft.

 

– POSITIV FÖRÄNDRING- 

En positiv förändring är den som kommer att ta längst tid, det är den (om du gör den genuint) kommer att dra mest nytta av i form av personlig utveckling men det är även den som kommer att kräva mest av dig. Ibland kommer det att svida och du kommer att få ta beslut som du kommer att ha svårt med varav denna förändring är den som tar tid – men när du är redo att öppna den dörren kommer du att ha kommit långt. Hur jag tagit denna resa mot förändring har gått upp och ner – idag kan jag nog säga att jag borde att haft någon vid min sida som jag kunde ventilera med. Kanske dock ett svårt beslut att ta som 13 åring…

– ALLTID STARK-

Min styrka och min största brist är att jag sedan var barn fått reaktionen och uppfostran att “Karro klarar sig alltid”. Den har hjälpt mig i mycket men har också varit det som hindrat mig från att ta hjälp och då blir det svårt för man snöar in sig. Alla problem jag har haft har jag hanterat själv och det med positiva och negativa resultat. Vissa som jag tvingas hantera i denna stund. Positiva förändringar hos mig;

  1. Jag har tagit hjälp
  2. Jobbar med mig själv varje dag
  3. Står starkt vid att det är slut på att ta skit
  4. Jag behandlar mig själv med respekt
  5. Jag äger och identifierar mina felaktiga beslut och hanterar dem.

 

Kommer inte att gå in just nu på allt jag hanterar men just att växa som person genom att göra positiva förändringar är något jag tror att vi alla kan dra nytta av och ville lyfta den frågan för att skapa ett utrymme hos dig för den tanken.

 

Kram

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons