Stay true to you
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Stay true to you

TIPSEN SOM ÖKAR DIN FETTFÖRBRÄNNING

topp10

 

Fettförbränningen är ett ämne som alltid ligger på allas tungor – det – ihop men sexpack  & rumpa – är dem frågor jag får mest som PT privat och i mitt yrke. Alla vill ha tips om hur du snabbast blir av med det dallriga, det mjuka, det överhängande vid jeanskanten med mera… 

 

10 topp listan

  1.   Ät fisk och få i dig Omega 3 regelbundetOmega 3 är en viktig fettkälla som finns i fisk.

    University of South Australia gjorde en studie där 75 st överviktiga personer deltog.

    De delade upp dessa 75 personer i två olika grupper, den ena gruppen fick ett regelbundet tillskott av Omega 3 och den andra gruppen fick endast sunflower olja som inte innehåller Omega 3.

    Gruppen som fått fiskolja regelbundet i ett par veckor visade en minskning av kroppsfett och en positiv förändring av blodtrycket.

    Omega-3 är bland annat bra för:

    • Omega-3 är bra för att motverka inflammationer och hjärtsjukdomar
    • Omega-3 är bra för hjärnas utveckling och för hjärnans hälsa och välmående
    • Omega-3 ökar din insulinkänslighet vilket är positivt för din fettförbränning och viktminskning
    • Omega-3 förbättrar din kroppssammansättning vad gäller förhållandet mellan muskel- och fettmassa samt minskar stresshormoner.

    Idag får väldigt många i sig dåliga omega 3 källor samt ett starkt ökat intag av omega 6 som inte erhåller samma egenskaper att hämma inflammationer och sjukdomar som Omega 3 så köper du tillskott – se till att det är ett bra sådant. Ett tips är detta som vunnit pris som ett av de renaste Omega 3 i världen 

  2. omega 3

    Ät mer vitlök 

    Att vitlök är hälsosamt och att de ger flera hälsofördelar är idag lika känt som lukten av vitlöken.

    Nu har forskare även påstått att de har hittat nya fördelar med ett intag av vitlök, de säger att vitlök kan förebygga viktökning och till och med hjälpa till för viktminskning.

    Garlic bulbs, high-key, isolated

     

     

  3.  Sov 

    Det låter kanske konstigt, men fettförbränningen blir bättre om du sover gott, eftersom du då utsöndrar ett tillväxthormon som hjälper till att hålla din fettförbränning balanserad.

    Att sova lite och vara trött under dagen är ett recept för viktökning.

    När du har sovit lite så är det lätt att skippa frukosten och ta en kaffe för att skynda dig iväg. Sedan när arbetsdagen börjar närma sig sitt slut så är det det lätt att skippa träningen för att man då har sovit lite och känner sig trött.

    Effekter av goda sömnrutiner

    1. Sömn påverkar ditt minne
    2. Bättre sömn gör så att du lever längre
    3. Bra sömn hjälper kroppen att läka
    4. Sömn kan öka din kreativitet
    5. Bättre koncentrationsförmåga
    6. En välfungerande ämnes- och fettförbränning
    7. Mindre stress

    Det är väldigt olika hur många timmar per natt som man behöver sova. Vissa behöver endast 6 medans andra kan behöva 9-10 timmar per natt. En rekommendation för en vuxen är att sova minst 7 timmar per nattsova

  4. Ha tålamod

    Kroppen klarar inte av att göra sig av med hur mycket som helst utan viktnedgången behöver ta tid.                       Tänk på att en långsam viktnedgång ger bäst resultat.
    Går viktnedgången alldeles för snabbt i början så kan man med säkerhet konstatera att mestadels är vätska, sätt upp mål som du tror på och som inte stressar dig.

  5. Ät mer Protein –

    Det är viktigt att äta protein, inte bara på grund av de fördelar som protein ger i form av ökad muskelmassa och påskyndad återhämtning utan protein spelar även en viktig roll för kroppens fettförbränning och metabolism.

    Protein är den makronutrient som mättar absolut bäst, om du skulle äta en lika stor mängd kolhydrater som du skulle med protein så skulle du bli mättare på måltiden med protein än kolhydrater.
    Detta i kombination med att protein är bättre för din fettförbränning, återhämtning och prestationsförmåga bör göra protein till det självklara valet vid val av primär näringskälla.

    Exempel på några proteinkällor av hög kvalité:

    • Ägg
    • Mjölk
    • Kött
    • Fisk
    • Fågel
    • Keso
    • Kvarg

     

  6. Drick vatten Vatten rensar gifter från din kropp och hjälper din kropp att hålla igång ämnes- och fettförbränningen.

    Vatten är ett effektivt verktyg för fettförbränningen och hjälper din kropp att må på topp.

    Din kropp består av 65 – 75 % vatten vilket borde vara tillräckligt sagt för att inse vilken oerhört viktig roll vatten har för din hälsa, kropp och välmående.

    Din viktnedgång och din fettförbränning kommer att fungera mycket sämre om du inte dricker tillräckligt med vatten, man kan med enkla termer säga att hela kroppen blir något sämre med mindre vatten för att till slut bli sjuk och slutligen dö när vattennivån blir alldeles för låg.vatten3

  7. Promenera varje dag

    Ett högre tempo (Power Walk alternativt intervaller) är mycket positivt för din fettförbränning. Att gå snabba promenader under cirka 30 minuter har visats vara effektivare än långsamma / normala promenader under längre tid.

    Att regelbundet promenera och se till att få in daglig motion till en naturlig del av ens vardag har dock många andra fördelar än enbart fettförbränning och viktminskning.

    1. Att ta promenader och röra på sig varje dag ökar din kreativitet
    2. Det hjälper dig att hålla dig frisk
    3. Det ökar din ämnesomsättning
    4. Det ökar din fettförbränning                                                                                                                                                         pw
  8. IntervallträningIntervallträning kan utföras på väldigt många sätt.

    Du kan utföra högintensiva intervaller som innehåller ren sprint alternativt lugnare intervaller där du exempelvis växlar med joggning och promenad.

    Intervaller ökar din puls och ökar din ämnes- och fettförbränning många timmar efter avslutat träningspass. Intervallträning har även visat sig vara en av de bästa metoderna för att snabbt öka konditionen.

    1. Du förlorar vikt snabbare
    2. Du kan enkelt variera intervallerna och således hålla träningen rolig
    3. Inget behov av utrustning
    4. Kräver inte mer än 20-30 min per träningspass
  9. Drick mycket grönt te        

    Grönt te ökar fettförbränningen och har bevisats ha väldigt positiva effekter för viktnedgång.

    För att bränna fett så behöver fett brytas ned i fettcellerna och flyttas in till blodomloppet.

    Grönt te boostar just denna process vilket gör att den kan hjälpa dig att snabbare gå ner i vikt och öka din fettförbränning. Precis som omega källan så är det även här stor skillnad på kvaliteten av grönt te produkter då framtagandet är olika och produkterna på marknaden har olika mängder av de aktiva ingredienserna av det gröna te bladet. Visste du att det bara är toppen av bladet som innehåller den ingrediens som ger dig ökad ämnesomsättning? Tips från mig jag tar denna tablett 1 gång om dagen för att öka min ämnesomsättning då den innehåller 97% av den aktiva ingrediensen.  Du kan köpa den här green-tea

  10. Variation Se till att vara noga med att variera din träning:

    Det går att variera träningen på många olika sätt, du kan variera med olika set, repetitioner, övningar och träningsmetoder.

    Du kan även variera träningen med olika sporter så som:
    Simning, styrketräning och joggning som samtliga perfekta aktiviteter för din fettförbränning.

    En hög variation av din träning är viktig för att du ska utvecklas så effektivt som möjligt.
    Kroppen är en fantastisk skapelse som snabbt anpassar sig efter de utmaningar som “hen” ställs inför.

    Därför,
    Om du inte varierar träningen genom nya övningar, högre tempo, andra backar, tyngre vikter etc. så kommer din kropp bli bekväm och inte finna någon anledning till vidare utveckling.

    Självklart fortsätter du alltid att förbruka energi när du tränar och rör på dig men för att utvecklas så bra som möjligt så krävs det att du varierar din träning.

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons