Stay true to you
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Stay true to you

DETTA MED ANSVAR…

De senaste dagarna har varit känslomässigt väldigt tunga för mig. Jag vet att mitt agerande varit korrekt och att jag gentemot mig själv, mina barn & även min man tagit ett ansvar, men….


Vad som ses som ansvar i andras ögon är inte alltid detsamma. Känslor som tar över, skuggor faller över sanningen genom vita lögner och i letandet efter en ansvarig- en skyldig kastas smuts som bara förstör och sårar istället för att bygga.

Det händer så mycket saker runtomkring oss och i just situationen skilsmässa är det oftast en sårad och att lyfta huvudet ovanför sig själv och se hur man tillsammans kan skapa en bra fortsatt relation – speciellt med barn i bilden – borde vara det ultimata.  

Familjebygge…

Jag är trots många fördomar lagda mot mig, trygg i mitt beslut. 

Även om ordvalet “familjebygget Novalli har tagit slut” gjorde ont. Ont för att bakom ligger en motivering om att en familj ska vara tillsammans oavsett. Oavsett om fel gjorts, ageranden som sårat djupt och skapat 2 individer som inte lyfter varandra utan tvärtom sänker varandra och försöken att lyckas inte gjort mer än att förstöra mer.

Skilsmässor förstör barn…

Familjebygget representerar en syn som för mig inte stämmer. En syn som kommer att leda till skada i just denna situation. 

“Skilsmässor förstör barn” är något annat som jag fått slängt på mig i ett försök att få mitt val att ändras. I min värld är det inte skilsmässan som förstör barnen utan de vuxna som inte kan bete sig. 

Detta med ansvar…

I detta fall ser jag skilsmässan som något positivt för alla. Våra barn kommer att ha 2 föräldrar som får växa och skapa lyckliga personligheter istället för att växa upp och tro att ett äktenskap – en relation – ska se ut som den dem sett senaste 4 åren…

Ett ansvar har man i första läget mot sig själv – att vara det starkaste man kan vara! 

I mitt fall måste jag vara den bästa versionen av mig som förebild för mina barn. Punkt! 

Önskar fler kunde ta ansvar mot sig själva i hur de mår och att försöka se till en helhet istället för att döma.

Kram på dig 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons