Stay true to you
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Stay true to you

ATT GE BARN HOPP

DSC_1593

Oavsett om man har barn eller ej så vill jag nog våga att påstå att barns liv,öden, glädje och hopp påverkar oss alla – kanske ännu mer oss som har barn. Dagen du blir förälder skapas något så starkt och så vackert inom dig – ett nytt mål med livet – att skapa trygghet och en stark plattform för detta nya liv att lyckas.

Innerst inne i vår allra djupaste kärna har vi alla denna förmåga av välvilja – mot barn och vår omgivning – sedan ges tyvärr inte alla verktygen eller kunskapen att nå hela vägen och vi har många barn som inte mår bra i världen, barn som utsätts för händelser dem aldrig borde utsättas för.

Vi måste vara starka i oss själva den dagen vi blir föräldrar – det finns ingen bok som lär oss det – vi måste skapa detta. Är det lätt? För vissa kommer det naturlig och för andra inte – kan vi bli prövade – ja – men då handlar det om att stå över sina egna behov och skapa ett foum av trygghet för barnen.

Är jag hård nu? Kanske – men jag anser att detta är något vi alla måste jobba på. Jag är en mamma som ger mina barn allt av mig själv och har i många lägen av “jantevetare” blivit kritiserad för att jag har en för bra relation till mina barn! Yes du hörde rätt.  Saken är att jag inte hade den bästa relationen till min mamma ( vi har jobbat på den och idag är den bättre) . Hon vart uppfostrad i en strikt sydamerikansk uppfostran där barnen typ ska vara föräldrarna tacksamma för att de existerar. Hon skyllde alltid på sin uppfostran och att jag skulle bli likadan mot mina barn.

Jag bestämde mig tidigt att detta skulle inte ske – mina barn oavsett ålder skulle ha en åsikt i livet och de skulle få samma respekt som alla andra runtom – detta skapade diskussioner i allt. Troligtvis för att det jag gjorde var svår, krävde tid men skapade lycka.

Blev jag prövad ? Oh ja –  Jag träffade fel kille – jag hade redan min dotter – jag blev misshandlad i hemmet – jag gjorde allt för att inte det skulle synas för henne, jag skyddade henne och gav mitt allt för hennes lycka över min. Jag tog mig bort – jag flydde – och i tron om att jag lyckats så fick jag den stora kniven i hjärtat i ett samtal.

I samtal å dagis om hur människor beter sig sa min dotter – hon jag trodde att jag skyddat,

“X är dum för han sparkar mamma i magen”

Så vad vill jag komma till – det är  inte enkelt – det är troligtvis den tuffaste prövningen i livet men också den härligaste och mest givande att ge barn en stark framtid, stark självkänsla, rätt förutsättningar för framtiden – eller hur?

 

Jag drivs av barns lycka och jag slås sönder  i bitar av barns öden där de sätts i situationer dem inte kan ta sig ur – krig, misshandel, övergrepp, flykt, förtryck och svält… Jag försöker till den mån jag kan att engagera mig i organisationer som gör skillnad.

Så för att kombinera viljan att hjälpa vuxna att skapa rätt plattform till sina barn och att hjälpa de behövande så fokuserar jag mycket nu på organisationen Nourish the Chlidren – där Europa ansvarar för ett land i starka behov just nu – Malawi.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=aRL0NnhKRCU]En video som berörJag vill bjuda in dig att komma med dina barn eller att bjuda med barn du känner och komma på en dag fylld av glädje och kunskap. Den 28:e mars (annandag påsk) i Bromma/ Stockholm arrangeras “Friska barn i stan” – ett initiativ av STTY i samarbete med The Academy dä föräldrar får grymma föreläsningar inom näring och kost samt personlig utveckling medan barnen får träna och dansa. Alla intäkter kommer oavkortat att gå till Nourish the children.Som extra krydda på moset så kommer utlottningar av fina priser att ske i slutfasen av dagen.Bokning och schema  NourishTheChildren2 

DSC_1627

 

Hoppas att vi ses fina du <3

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons