Stay true to you
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Stay true to you

”TOMTEN KOMMER…

Dan före Dan… Julafton nalkas, vi pratar med våra barn om hur snälla dem ska bete sig mot andra, hjälpa till hemma, inte säga dumma saker med mera… men hur är vi som förebilder? När slutar tomtens krav på snälla individer för att få Julklappar att gälla?

Senaste veckorna har jag följt vänner, bekanta som råkat ut för otrevligheter – vissa nya, vissa långdragna. Jag har själv under 1 års tid varit en måltavla för smutskastning i syfte för att dölja egna felaktigheter – med enklare ord – måltavla för att hitta en annan “syndabock” så ens egna smuts inte syns… dessutom har jag ständigt “handskats” för att inte avslöja och manipulationen i detta fall är så vidrig men samtidigt genial att jag kräks.

Skrämseltaktik & hot likt Hitler… upprepas samhällets lagar likaså som modet?

Vi vill ju gärna intala oss att vi som samhälle, medmänniskor och individer blir bättre med seklerna som passerar men dem som på riktigt blir det – dem jobbar med genuin personlighetsutveckling. Med Personlighetsutveckling menar jag- en djup resa där man kritiserar varenda agerande man gör, där man inte vänder kappan efter vinden & där man står upp för vad som är rätt och fel.

En värld utan onda ting? På riktigt?

Nej självklart inte – ondska kommer alltid att finnas, ondskan kommer alltid att bli smartare och det som gör oss starkare – det som kommer att leda till att människan blir bättre än den forna – är att vi vågar STÅ UPP mot ondska.

Hellre ensam och stark än populär och nedbruten

2000 började det – sakta… 2006 tog det fart på riktigt… min väg till den jag är idag. Är det enkelt – nej! Men jag vägrar att slicka röv på ondska.

Så min fråga är; Tomten kommer imorgon, vi ska alla ha varit snälla individer… men samhället, när ska vi börja ställa krav på oss vuxna? Ställa krav och ifrågasätta om vissa ageranden kommer att leda till att Tomten kommer till våran port?

Kanske är det den frasen som leder till att folk tänker till… Finns Tomten? Har jag varit snäll i år?

Skapar den frågeställningen en diskussion i ditt huvud? Eller tänker du “äh jag köper mina egna klappar…”

Julen är här & lyser frid på jorden. Glädjen är stor – i ett barns klara ögon bor den…

Barn är dem ärligaste, mest genuina av oss alla och vi ler åt tanken om att behålla barnasinnet… det ska nog börja gälla allt. Hat du tappat den? Då vet du vad ditt nyårslöfte borde vara…

Jag kan med handen på hjärtat säga att jag inte agerat fel under detta år, jag är människa och gör misstag men har på bästa sätt försökt att lösa dem. Viktigast av allt – jag står för varenda handling och ord som kommit från mig…

God Jul

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons