Stay true to you
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Stay true to you

JAKTEN PÅ PERFEKTION

Har du någonsin sett dig utifrån och in? Sett hur dina val, dina ageranden skapat en tumult som bara spinner vidare? Som ett ekorrhjul du inte klarar av att stanna? Åh jag stannade ekorrhjulet men det fortsätter snurra med mig utanför tittandes in…

Varje gång jag börjar tänka tanken, varje gång mitt huvud drar igång och sätter ihop scenarion om hur jag kunde ha haft det, hur min kropp kunde ha haft det, min sinnesfrid – det tar 1 sekund och jag gråter…

Gråten kommer som en blixt från klar himmel

Jag vill ju på ena sidan inte ändra något – jag har mina underbara barn, jag har lärdomar att bygga upp något nytt & friskt med men jag har även en kropp, ett sinne som har det riktigt tufft just nu.

Efterskalven från en jordbävning brukar vara dem som tar flest liv…

När du står i stormens öga – när allt snurrar i 180 km/H och allt du kan göra är att agera på instinkt för att överleva, då är det tufft – så tufft. Jag tog mig igenom det lite för många gånger i olika scenarion… det jag höll undan under alla dessa år slår tillbaka på mig som ett 1000 ton tungt stenblock och jag vet inte vad jag ska göra för att inte krossas under det.

Jag önskar att jag hade haft någon som förberedde mig på just efterskalven – någon som sa till mig vilka konsekvenserna skulle bli om jag fortsatte i samma tempo i livet kombinerat med förnekelse av allt jag fick gå igenom.

2014 small det – rejält – en smäll som ledde till något jag aldrig trodde jag skulle få uppleva – svagheten, bristande förmåga att plocka ihop bitarna av glashuset jag byggt.

Vi åker till akuten

Min sambos redan flera gånger i helgen baserat på att jag hade så svårt att andas och tryck över bröstet. Jag har haft det ett tag och de första symptomen var samma som jag fick 2014 – så jag kopplade det till det – stress. Det fortsatte dock till något permanent – något till och med jag började ifrågasätta.

Väjde akuten utan träffade min läkare jag haft så länge – grymmaste på Sjöstadsdoktorn. Till min lättnad och förtvivlan så är även detta stress – av efterskalven…. hon sa saker jag inte ville höra, för i livet, med allt som sker HUR ska man varva ner? Få sinnesfrid?

Är medicinering den enda vägen idag?

Jag blev i stort sett tvingad sommaren 2015 att börja med ångestdämpande tabletter för att lugna min kropp – något jag inte ville. Jag slutade med dem vintern 2016. Idag fick jag reda på att jag kanske behöver fundera på att börja igen…

Hierarkin, samhällets råtta vi alla följer- varför?

Idag ångrar jag djupt att jag inte såg varningarna innan, varför skulle jag slita ihjäl mig för att bygga upp bolag åt andra? Varför? Vem tackar mig idag? Vem hjälper mig ur den sits jag är i fysiskt?

Jag ber dig – sitter du som jag då “stålkvinnan” och anser att inget påverkar dig… tänk till.

Det kommer att slå ner på dig – när du minst anar det och konsekvenserna är inga att leka med.

Be safe

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons