Stay true to you
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Stay true to you

RÄDSLAN ATT RÄKNA

Att våga pausa, att våga öppna upp, erkänna & vara ok med din verklighet är något jag gjort halvdant. Jag har i 180 försökt att genom ageranden och felriktad mental fokus hålla sanningen utanför min trygghetszon något som dem senaste månaderna tvingat mig ur.

Du som följt bloggen vet att mitt förflutna är sådär kul och att dem senaste 2-3 åren varit väldigt skakiga. En del av mig – min stomme – har jag tvingats pausa eller i alla fall inte hålla på samma nivå som innan vilket gjort att jag faktiskt typ nästan struntade i det – min träning.

Jag har aldrig varit tjejen som vill vara trådsmal men jag har alltid hållit en stark kropp. Den har under senaste 2 åren sakta försvunnit vid sidan av andra delar jag var tvungen att ta i. Vilket är helt ok men nu är det dags att skärpa till sig.

Så jag ska göra det som skrämmer mig mest

I tidig ålder utvecklade jag ätstörningar – först anorexi som sedan utvecklades i bulimi, som med allt annat i mitt liv "tog jag hand om" detta själv vilket gör att jag än idag lever med dessa problem även om det mest är den psykiska delen – att jag känner mig extremt äcklad av mig själv om jag inte håller en viss standard.

Min träning, min kosthållning min ståndpunkt till hälsa har alltid därför varit att du ska må bra – jag har undvikit ultimata sporter eller dieter av rädslan att jag ska tappa kontrollen.

Idag kommer jag att starta en resa med att just konfrontera min sjukdom med att göra det som skrämmer mig – att leva efter en kostplan baserat på att räkna kalorier. Detta för att jag vill

  1. Komma tillbaka i form
  2. Utmana mig själv
  3. Ha kontroll på processen i vad som passar min inom kort 40 åriga kropp

Jag har tagit hjälp av min sambo vars roll såklart är att på insidan se att jag inte blir för manisk samt en nära vän Hayes på Budo Fitness – som med sin enorma kunskap om vikt, kost & träning förser mig med komplement till mitt kost & träningsschema som jag lägger själv.

1500 kcal per dag kommer vara min initiala inrikting med minst 1 pass om dagen

Det är inte en stor förändring jag är ute efter, jag ät inte längre inom elitfotboll, jag tävlar inte i någon sport utan jag vill dit där jag mår bra i min kropp!

Vägde mig igår och resultatet var 67,5 kg & 34% fett (detta enligt min våg – kommer att utföra en caliper mätning för att veta exakt)

Det som stör mig är främst % fett – då jag vill ligga någonstans runt 20%.

Mina förebilder

Och så självklart min målbild – tagen februari 2016

Jag kommer att berätta hur jag lägger upp min kost och träning ihop med resultat varje vecka

Kram

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons